Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Problémy s lupy

Nemáte někdo nějaký tip na to jak bojovat s lupy? Stačí, když si jednou umyju vlasy jiným šamponem než speciálním proti lupům, tak se mi cca do tří dnů pokryje skoro celá hlava svědivými lupy, které vůbec nevypadají dobře pak na mé halence nebo svetříku :(

Odpovědi na otázku

namazat nějákým hodně mastným krémem(na večer)
Skus nejaký domáci recept počul som že pomôže citronova stava alebo ocot,taktiež je vhodné používať šampon Nizoral.
vynikající je Nizoral šampón
Mě se osvědčil Šampon od Loreal. Nizoral mne zklamal.
vitamínové prosředky do pokožky vtírat,šampón Nizoral
po umytí pořádně propláchnout vodou a pak smíchat vodu s citrónem a přelít
Já používám vlasovou vodu dixi.
Chce to používat kvalitní šampony anebo je dobrá citronová šťáva, tu můžete přidat do vody a opláchnout s ní již umyté vlasy.
Na lupy se prodává šampon (ten z reklamy), měla by to být pravda, já to nepoužívám, mě se spíš vlasy jen mastí..
Kupuj si značkové šampony, například ty co vidíš v reklamě. Používej je delší dobu. Lupy se dělají nedostatkem vitamínů nebo velmi častým střídáním šamponu, nebo naopak že ho používáš příliš dlouho. Když ani to nepomůže zkoušej různé zábaly.
Kupuj si značkové šampony, například ty co vidíš v reklamě. Používej je delší dobu. Lupy se dělají nedostatkem vitamínů nebo velmi častým střídáním šamponu, nebo naopak že ho používáš příliš dlouho. Když ani to nepomůže zkoušej různé zábaly.
Medzi osvedčené prostriedky patrí morská soľ. Pôsobí hlavne proti mastným lupinám, ktoré sú prilepené na pokožke hlavy. Raz týždenne si morskú soľ šetrne vmasírujte do vlasov. Prekrví pokožku a uvoľní lupiny.
Na lupy každému pomůže něco jiného . Různých šamponu a připravku je již dost jen najit ten co pomůže vám .Nizoral, shoulders 2 in 1..
Já používám šampon hed a shoulders 2 in 1, a ten mi pomáhá na lupy, když jednou použiji jiný šampon, tak hned druhý den mám ve vlasech lupy.
hlavně to chce střídat šampony, po čase už nezabírá, já si teď koupila Miox 1,2, je to výhodné balení-2 lahvičky, stálo něco přes stovku, 2x týdně se myjí vlasy tou 1,pak se nasadí 2, dřív jsem si musela mýt hlavu každý den a teď si ji myju 2x týdně, hlava neštípe a lupů je míň, ještě chci vyzkoušet na oplachování vrbovou kůru
Záleží na tom, jaká je příčina tvorby lupů. Některá kadeřnictví se věnují vlasové diagnostice. Mají na to speciální kamerku, kterou vlasy a pokošku vyšetří a na základě toho vám dopořučí nejvhodější přípravek. Dělají to např. ve studiu Klára. Mě po užívání jejich doporučeného přípravku lupy zcela zmizely. Jinak mi taky pomáhlo, když jsem si po umytí hlavy spláchnul ledovou vodou, ale nemělo to trvalý účinek.
Nejlepší je asi opravdu Nizoral.
Nizoral je perfektní.Nebo vyzkoušet kopřivový přelivy.
100% pomáhá Nizoral, je to sice malá lahvička, ale když si umyjete vlasy normálním šamponem a pak Nizoralem(stačí trocha), tak po dvou umytích se lupy zcela ztrácí.Mám to vyzkoušené.
Na lupy mám dobré zkušenosti s Nizoralem, zakoupit v lékárně.
lupy to moc neznám
Jo citron, nebo ocet je dobrý, taky se dá použít mastička, nebo masážní olej s konopí je na virážky a lupénku mě pomáhá i na ty lupy. Jinak nejlepší je chodit jako já do hola a pak to stačí oklepat.
Zkusila bych šampon s přísady hluchavky, nabízí přírodní švédská kosmetika Oriflame. Samozřejmě, všem nefunguje vše, ale my máme dobré zkušenosti s tímto šamponem.
osvědčuje se i odvar z kořene lopuchu,,slabý odvar,ale pravidelně
Nechte přes noc vylouhovat dva sáčky zeleného čaje v jednom šálku horké vody. Vychladlým nálevem si masírujte pokožku hlavy a postup opakujte znovu za několik dní.
Na lupy je dobré umývat vlasy citronovou vodou,pak umýt šamponem nebo smíchat tuto šťávu s octem.
Citrónová šťáva, nebo octová do vody 2-3 lžicky na jeden litr a opláchnout vlasy.
Mě se osvědčil šampon z lékárny Nizoral. Pokud budete postupovat podle návodu, lupy většinou ustoupí. Ještě je dobré když si umyjete hlavu jiným šamponem opláchnout vlasy octovým roztokem- 1 díl octa, 4 díly vody
Při léčbě lupů je třeba se obrnit trpělivostí. Zatímco někomu „zabere“ první šampon, který vyzkouší, jiní najdou ten pravý až po delší době nebo se musí obrátit přímo na lékaře. Navíc lupy se často vrací, někdy periodicky, jindy zcela „bez příčiny“. Slibovat tedy okamžitý zázrak není na místě. Většina moderních prostředků proti lupům je velmi účinná a většina zákazníků snadno najde pomoc v lahvičce některého šamponu. Bohužel někteří lidé s problémem lupů bojují celý život. V tomto případě doporučujeme návštěvu dermatologa či trichologa a zamyšlení se nad vlastním životním stylem, stravou, stresem, hygienickými návyky
Umýt vlasy v rozšehaném vejci, rozpustit 3 aspiriny v šamponu